Upriličeno proglašenje pobjednika ispita znanja na temu odvajanja otpada

U petak 24. marta 2023. godine u prostorijama vijećnice Grada Mostara upriličeno je proglašenje najboljih u ispitu znanja na temu odvajanja otpada. Proglašenju i predaji poklona prisustvovali su gradonačelnik Mostara gosp. Mario Kordić, predsjednik gradskog vijeća gosp. Salem Marić zatim gđa. Amira Trbonja, načelnica odjela privrede, komunalne i inspekcije djelatnosti, sekretarice gradonačelnika gđa. Radmila Komadina i ispred našeg Udruženja predsjednik gosp. Nermin Mehić, gđa. Nataša Jekić, inače i gradska vijećnica, kao i član Udruženja gosp. Amel Tiro sa suprugom Edisom.

Naime, nakon godinu dana edukacije djece osnovnih i srednjih škola sa područja Mostara u sklopu projekta ECO WIN -odvajanja otpada sproveli smo ispit znanja na gorespomenutu temu.

Od 26 škola i preko 9000 đaka nije bilo lahko izabrati tri najbolja. Svi đaci koje su škole izabrale da učestvuju u samom kvizu su pokazali veliko znanje po pitanju odvajanja otpada, a najbolji su bili za jedan bod bolji od ostalih (sam ispit je imao 34 boda).

Radovi sa najviše bodova:

  • 1️⃣🥇 ANA GRBEŠIĆ Osnovna škola Ilije Jakovljevića
  • 2️⃣🥈 IVAN LUKENDA Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića
  • 3️⃣🥉 LAMIJA RUSTIĆ Osnovna škola Vrapčići

Pobjednica Ana Grbešić dobila je laptop kao i poklone koje su dobili drugoplasirani i trećeplasirana.

Ovom prilikom se zahvaljujemo na donaciji laptopa našem partneru projekta edukacije Eko život iz Tuzle .

Zahvala Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK na čelu sa gosp. dr. sc. Rašidom Hadzovićem koji su obezbijedili poklon pakete i bili uz nas cijeli projekat edukacije.

I naravno zahvala našem prijatelju Udruženja koji ne dozvoljava da bilo koji naš projekat prođe bez njihove podrške a to je Caffe Slastičarna Dora koja je ovaj put svakom od najboljih poklonila tortu (bon) da se počaste kada god oni žele.

Naravno na kraju posebna zahvala našem glavnom finansijeru cijelog projekta ECO WIN, našem članu Amelu Tiri i njegovoj porodici.

Svi zajedno doprinjieli smo da djeca nauče mnogo o odvajanju i samom recikliranju otpada.

Nastavljamo dalje sa projektom odvajanja otpada jer dokazali smo da želimo, možemo i hoćemo.

Do sada odvojeno u sklopu projekta ECO WIN 120 000 kg i isti odveden na daljnju reciklažu u Gradsku deponiju Uborak.

Koristimo priliku da se zahvalimo na nesebičnoj pomoći upravi Gradske deponije na čelu sa gosp. Mirhad Grebović!

Zajedno sa školama nastavljamo sa odvajanjem otpada jer VOLIMO svoj grad .

Reciklaža nije blamaža !

Za ljepši Mostar!