Iftari u Mostaru i bajramski paketići za djecu regije Hatay

Sada već tradicionalno petu godinu za redom osim obroka na kućni prag, pripremat ćemo za one koji poste mjesec ramazan a treće su životne dobi i iftare, te ih dijeliti na kućni prag u gradu Mostaru. Kvaliteta iftara poznata je kroz protekle godine.

Osim iftara vršit ćemo prikupljanje donacija za bajramske paketiće maloj raji u Turskoj. Naime, za bajram planiramo na licu mjesta, odnosno u regiji Hatay izmamiti osmijeh na licima mališana dodjelom paketića za Bajram.

Ove dvije akcije od danas i u toku mjeseca ramazana možete pomoći na jedan od sljedećih načina:

  • Pozivom na 17015, jedinstveni broj svih operatera, donirate 2 KM, od kojih jedna marka ide u svrhe iftara starim samcima Mostara a druga marka ide za bajramske paketiće djeci regije Hatay u Turskoj.
  • Uplatom na PayPal Udruženja; zajednozanasgrad1@outlook.com, OBAVEZNO navesti za koju od akcija se uplata vrši (PAKETIĆI ili IFTAR )
  • Uplatom na račun Udruženja; 1995440041357447 Sparkasse bank Primalac : U.G. Zajedno za naš grad- Mostar OBAVEZNO navesti za koju od akcija se uplata vrši (PAKETIĆI ili IFTAR )
  • Uplatom direktno u prostorijama Udruženja na adresi Maršala Tita 177, 88000 Mostar svakim danom od 09:00 do 12:00 sati.

Želimo naglasiti da će svaka uplata bez navoda za koju je od akcija je namjenjena, biti raspoređena po odluci Udruženja (to će biti ona koja ima manje priliva).

Ne sumnjamo u veliku podršku građana širom BiH i van njenih granica od ljudi koji žele pomoći iftare u Mostaru, kao i djecu Turske obradovati paketićima.
Unaprijed zahvala svima vama jer zajedno se može mnogo!