Poziv za projekat “Sito dijete – sretno dijete”

Udruženje građana “Zajedno za naš grad” Mostar poziva sve institucije, kompanije, građane iz Bosne i Hercegovine i dijaspore da se uključe u naš novi projekat “Za dječiji doručak”.

Svjesni smo da poskupljenja, nezaposlenja, recesije, kriza, neimaštine i raznoraznih drugih problema sa kojima se današnji roditelji suočavaju. Svijet u koji djeca dolaze je itekako iskvaren i problematičan, ali to NE SMIJE BITI RAZLOG DA IJEDNO DIJETE BUDE GLADNO!

Dolazi zima i hladniji dani, stoga ne smijemo dozvoliti da ijedno dijete ostane bez hljeba!
U tome možemo uspjeti samo ako ZAJEDNO sa vama djelujemo!

Naše Udruženje zbog toga započinje projekat “Za dječiji doručak” kojim bi se svaki dan tokom cijele zime osigurao doručak za dvadesetoro djece uzrasta od 2 do 13 godina iz porodica težeg imovinskog stanja na području Mostara u vidu mlijeka, hljeba, cornflakes-a i sličnih proizvoda.

Svaki dan, svako dijete iz porodice težeg imovinskog stanja dobit će MLIJEKO I HLJEB. Da se roditeljima pomogne barem na ovaj način.

Donacije ćemo primati u artiklima za doručak, od kojih se najviše fokusiramo na hljeb i mlijeko, ali moći će se donirati i dodatni artikli za one koji to budu željeli.

U ovom izuzetno važnom projektu možete učestvovati donirajući gorespomenute proizvode u prostorijama Udruženja na adresi Maršala Tita 177, 88000 Mostar svaki utorak, četvrtak, subotu i nedjelju od 9:00 – 12:00 sati.

Također, ako želite sponzorisati doručak za jedno dijete tokom cijelog trajanja projekta, budite slobodni da nas kontaktirate putem Vibera, WhatsAppa ili pozivom na broj +387 60 31 79 641

Uplate za projekat primamo na:

Račun Udruženja;
1610000130790058
Raiffaisen banka
U.G. “Zajedno za naš grad”
Obavezno naglasiti “ZA DORUČAK DJECI”

PayPal Udruženja;
zajednozanasgrad1@outlook.com
Obavezno naglasiti ” ZA DORUČAK DJECI”

Ili donirajući 2 KM pozivom na broj 17015, od kojih će 1 KM biti izdvojena za naš drugi projekat “Za stare samce”, te 1 KM za projekat “Za dječiji doručak”.

Kako donacije budu pristizale, tako ćemo povećavati i broj korisnika i količinu artikala.

Projekat će trajati do 01.03.2023. godine.

NE DOZVOLIMO DA IJEDNO DIJETE BUDE GLADNO!
SVAKI DAN SVAKO DIJETE MORA IMATI HLJEB I MLIJEKO!
NEKA IM DJETINJSTVO PROĐE BEZBRIŽNO!
TO SU NAŠA DJECA!

Apelujemo na sve bez obzira kojoj vjeri, naciji ili narodu pripadali da se uključe u naš projekat i osiguraju doručak djeci iz porodica težeg imovinskog stanja! Ponavljamo, svaki dan svako dijete MORA imati hljeb i mlijeko!

JER GLAD NEMA NACIJU I ZAJEDNO SE MOŽE MNOGO!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *