Završena akcija prikupljanja donacija za porodicu Kara

Obavještavamo javnost da Udruženje zatvara akciju prikupljanja donacija za pomoć porodici Kara Amine.

Naime, krenuli smo sa željom da do 15.11. 2022. godine pomognemo finansijski porodicu Amine Kara jer će imati troškove lijekova, hrane i svega ostalog dok se malo ne stabilizuje stanje poslije, ako Bog da, uspješne transplantacije jetre Amini, a koju će donirati njen brat Rijad.

Transplantacija će biti obavljena u Zagrebu gdje se Amina trenutno nalazi zajedno sa majkom.

Cilj nam je bio obezbijediti 20 000 KM. Za 7 dana otkako apel traje, prikupljeno je zahvaljujući dobrim ljudima tačno
46.046, 96 KM, što je više nego duplo od zacrtanog cilja.

U ovom postu imate sliku izjave porodice Kara u kojoj potvrđuju da su imali uvid u svaku uplatu i da su zajedno sa nama izvršili brojanje donacija od računa, PayPala, poziva na humanitarni broj 17765, kao i zajedničkog brojanja iznosa donacija postavljenih kutija.

Naravno, kao Udruženje to nismo obavezni, ali želimo tako da radimo, kao i što smo radili do sada, a i ubuduće.

Naglašavamo da udruženje NIJE UZELO PROCENAT od donacija. Sve se uplaćuje porodici.

Isto tako naglašavamo da svako eventualno prikupljanje donacija za Aminu bilo sa kutijama ili na neki drugi način nije u saradnji sa Udruženjem.

Sve pojedince, neformalne grupe ili udruženja koji su nas obavijestili da žele uplatu izvršiti na račune našeg Udruženja obavijestili smo da to urade jučer do 15 sati jer zatvaramo akciju, te da poslije kontaktiraju porodicu i uplate na njihov račun.

Kao i desetine puta do sada, dokazali smo da smo uz građane Mostara i prelijepe nam domovine, a Vi ste nam ukazali povjerenje i HVALA VAM na tome jer zajedno se može mnogo, a našoj Amini i Rijadu želimo da sve prođe kako treba i da nam se Amina vrati u školske klupe 🫂❤️