Pokrenut projekat Obrok nade

S radosću dijelimo sa svima vama predivnu vijest – naše udruženje pokrenulo je i danas startalo sa novim konstantnim projektom pod nazivom “OBROK NADE” u našem gradu Mostaru.

Naime suočeni sa svakodnevnim molbama za tanjir tople hrane krenuli smo sa današnjim prvim obrocima za sugrađane u potrebi i otvorili smo vrata za toplu, dobrodošlicu, ispunjenu prostoriju za beskućnike i one koji su taj dan gladni.

Ovaj trenutak ima posebnu toplinu jer želimo pružiti ne samo topal obrok već i osjećaj zajedništva i podrške.

Svaki topli obrok koji uslužujemo ima za cilj donijeti osmijeh na lica onih koji su gladni, stvarajući osjećaj sigurnosti i znanje da postoji mjesto gdje će bez papirologije, objašnjavanja biti usluženi obrokom u toploj, čistoj prostoriji. Osjetiti trenutak solidarnosti.

Ova inicijativa je plod ljubavi zajednice okupljene u U.G. “Zajedno za naš grad” i predanosti volontera koji su svoje srce uložili u stvaranje ovog prostora.

Pozivamo vas da se pridružite ovoj humanitarnoj misiji i zajedno gradimo mostove empatije. U našem zajedničkom trudu, želimo stvoriti prostor gdje svatko može osjetiti podršku i brigu. Hvala vam na vašoj dobroti koja čini razliku u životima onih kojima je to najpotrebnije.

Projekte “NISTE SAMI” – obrok na kućni prag kao i ovaj projekat “OBROK NADE” – usluživanje obroka u prostorijama za beskućnike i ljude koji su na taj dan gladni možete podržati na jedan od načina:

* Pozivom broja 17015 donirate 2 KM

* Uplatom na Pay Pal udruženja zajednozanasgrad1@outlook.com

* Uplatom na Račun udruženja

1610000130790058 Raiffeizen banka

* Direkt donacijom prehrambrenih proizvoda u prostorije kuhinje na adresi M.Tita 177-Luka

* Za sve informacije možete pozvati na broj udruženja

060 3179 641 od 9 do 14 h

Na kraju želimo naglasiti da će provedba projekta koji smo danas započeli u početku biti realiziran četiri dana svake sedmice u vremenu od 12 do 13 h i to danima ;

Ponedeljak

Utorak

Četvrtak

Subota

Za početak krenuli smo ove dane jer smo toliko u mogućnosti . Po priliku sredstava koje budemo imali na raspolaganju tako ćemo povećavati i na ostale dane u sedmici.

Dokazujemo djelima da glad nema naciju i da zajedno se može mnogo!