Udruženje građana iz Mostara podijelilo 70 hiljada obroka

Udruženje građana “Zajedno za naš grad” iz Mostara koje je pomoglo na stotine porodica kako u Mostaru, tako i širom BiH i koje svakodnevno brine o desetinama starih i bolesnih, proslavilo je šesti rođendan.

Fokus djelovanja Udruženja je humanitarni rad, a u svojoj misiji, kako ističu, nisu posustali ni u vrijeme pandemije covid-19. Kako je dodao, za taj projekt pod nazivom “Niste sami” mjesečno im je potrebno oko 8.000 maraka, a provode ga već 27 mjeseci i do sada su podijelili oko 70 hiljada obroka.

– Dijelimo obroke od Konjica do Mostara. Nekada ih je dnevno 90, a nekada i 140. Pakujemo ih u posebne aluminijske posude koje nas same mjesečno koštaju od 800 do 1.000 maraka. To su pravi domaći obroci i ono što bi sebi, to pravimo i njima. Uz pomoć prijatelja iz humanitarne organizacije iz Atlante (SAD) kupili smo vozilo s termokingom koje ima ugrađen frižider kako se obroci ne bi pokvarili na ljetnim vrućinama – pojašnjava osnivač i predsjednik Udruženja “Zajedno za naš grad” Nermin Mehić.

Video možete pogledati OVDJE.