Vijećnici Grada Mostara posjetili naše udruženje

Poslije nedavne posjete vijećnika grada Mostara iz Koalicije za Mostar na čelu sa gradonačelnikom i našom članicom (vijećnicom) Natašom Jekić danas smo imali posjetu vijećnika SDP-a gosp. Sanela Žuljevica i vijećnika koji je ujedno i predsjednik SDP-a grada Mostara gosp. Armana Zalihića.

Oni koji prate rad vijeća upoznati su da su vijećnici SDP-a u gradskom vijeću ulagali amandman da se naše udruženje koje ima i kuhinju za potrebite uvrste skromnim iznosom u buđet za 2021 g.Taj amandman nije usvojen. Ali je usvojen je amandman Koalicije da se dvi organizacije i naše udruženje pomogne pomogne sa 5000 KM.

Kako su nas gosti izvijestili da će tražiti da se uvrstimo u rebalans buđeta koji slijedi u skorije vrijeme. Zahvaljujemo se podršci koju su pokazali do sada, vidjeli su na licu mjesta kako funkcionišemo iako su upoznati odavno sa našim radom dok još nisu bili vijećnici.

Kako smo iz svih dosadašnjih sastanaka zaključili da su sve stranke u gradskom vijeću suglasne da smo dosadašnjim radom i trudom zaslužili mjesto u buđetu .Zahvaljujemo se na današnjoj posjeti od 💗 i hvala im na čestitkama da od prvih dana pa i danas nismo stranački opredjeljeni i da slijedimo naš put sa parolom koje se držimo djelom a to je da GLAD NEMA NACIJU ❗