Nakon četverodnevnog odmora “Mala raja” su spremna za školu

Odmor od 4 dana u Neumu završen je. Ispratili smo ljeto i spremni za škole djeca iz težeg imovinskog stanja kao i određen broj djece bez roditeljskog staranja Dječiji Dom Mostar.

Usrećiti djecu među kojom su bila i ona koja su prvi put zaplivala u moru je nešto što nas u udruženju pokreće već 6 godina. Mnogi su prvi put uživali u krstarenju brodicom. Jednostavno za nas velika radost a nadamo se i radost za malu raju.

Uz uspješan upis i školovanje maloj raji i posebna zahvala našoj članici Selmi Simić Merdan organizatoru prikupljanja donacija i samoj donatorki i ostalim donatorima: gđa. Larissa Habibija-Delic, gosp. Ariane Rufino dos Santos, gosp. Emir Buljina, gosp. Denijal Behram, gosp. Sanjin Pala i gđa. Amela Pala- Zubović kao i ostalih 18 koji su željeli ostati anonimni.

Ukupno potrošeni iznos donacije za ovu akciju iznosio je 7000,oo KM uz dodatnih 500 ,oo KM koje smo odvojili iz nenamjenskih sredstava udruženja (donacije koje dobijemo od ljudi koji nam ostave na raspolaganje gdje i kako da ih utrošimo). Izvještaj o utrošnji sa računima bit će proslijeđeni donatorima preko organizatora prikupljanja gosp. Selme Merdan.

Još jednom zahvaljujemo i ovaj put smo dokazali da Zajedno možemo mnogo.