Dan iz snova za malu raju

Završili smo još jednu akciju “Dan iz snova” ovaj put za malu raju – Jednodnevni izlet u Sarajevo. Željeli smo i mislimo da smo uspjeli prirediti odmor i nezaboravan dan nakon dugog perioda boravka u svojim kućama i gradu zbog pandemije Covida 19.

Djeca su krenula iz Mostara i doručkovala u Jablanici. Zatim smo se uputili u Pionirsku dolinu u Sarajevu. Tu smo ih osvježili voćem i nakon obilaska i uživanja razgledanja Zoo vrta busom smo se spustili u stari grad – Baščaršiju. Slijedio je ručak u Ćevabdzinici Željo 1 gdje smo ugodno iznenađeni jer nam osoblje nije htjelo naplatiti – to je kako kazaše želja vlasnika Jasmina.

Zajednička slika i odlazak u obilazak čaršije i slikanje na nezaobilaznom Sebilju. Pozvani smo u suvenirnicu Krslak koja se nalazi u ulici gdje i poznata Begova džamija i tu su naša djeca od vlasnika (koji je inače donator i član našeg udruženja) dobila na poklon magnete i slično. Paketić kao mali znak pažnje.

Vrućina je bila očita i mala raja su sa oduševljenjem dočekala ulazak u bus radi odlaska na kupanje u poznate Ilidža Terme. Predivni velelepni komplex sa bazenima, vodenim toboganima i svime onim što jedan savremeni komplex treba da ima. Tu su mala raja potpuno uživala do 18 h . Slijedio je povratak u Mostar sa odmorom i večerom u Konjicu. Tu nas je uz večeru na insistiranje vlasnika ugostiteljskog objekta Bujrum osoblje počastilo sokovima i kolačima. Mala raja su dan završila pauzom u Jablanici, nezaobilaznim sladoledima i dolaskom na Musalu u deset navečer.

Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos da dan bude predivan a to su navedeni objekti, a posebno našim donatorima iz udruženja bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće – Emir Greljo, Amra Hajrić, Adnan Saric, Didi Pašić, Lejla Hasandedic, Đapo Ajla, Sipćić Sanvila, Vilić Armnin, Ćemalović Edina, Maksumić Nerma, Marić Kusturica, Safet Anel, Pehilj Aleksandar Borozan.

dan iz snova