Apel za pomoć trogodišnjem Ardenu

Voljeli bi da ovaj tekst možemo skratiti na preporučenu dužinu trajanja, ali nismo u mogućnosti.
Dužni smo Ardenu i vama objasniti a i dalje nismo sigurno da li smo dovoljno rekli.
Dragi naši prijatelji, sugrađani, roditelji ma gdje bili:

Mali Arden nas treba!
Arden je rođen prije 3 godine u Mostaru kao zdravo dijete. Rastao je u domu punom ljubavi I pažnje I razvijao se baš onako kako treba.
Sve do tog jednog dana, 20. decembra 2020. godine kada mu je u majčinom krilu naglo pozlilo i gdje gubi svjest. Hitno je prevezen u bolnicu Dr. Safet Mujić u Mostaru te nakon prve pretrage prebačen u bolnicu SKB na Bijelom.
Ardenovo zdravstveno stanje se pogoršavalo iz dana u dan bez prvobitno jasnih naznaka oboljenja. Uključuju se specijalisti ljekari iz BiH, Hrvatske pa čak i Turske. Zdravstveno stanje se i dalje pogoršava leži nepomično, diše uz pomoć respiratora, hrani se uz pomoć stome na stomaku.
Njegovo malo tijelo je izdržalo na hiljadu uboda iglicama, magnetne pretrage, premještanja, raznih pretraga do konačne dijagnoze:

Autoimuni encefalitis, Hashimoto tireoiditis, Traheostomija, strojna ventilacija, Kronična respiratorna insuficijencija, Fraktura distalnog dijela lijeve tibije … Ne jedna… Ne lakša…

U bolnici ostaje devet mjeseci te nakon utvrđene dijagnoze i bolničkih tretmana otpušta se kući. Danas je Arden kod kuće, kod svoje majke I svoga oca, na kućnom lječenju i brizi. Zdravstveno stanje Ardena je nepromijenjeno. I dalje ne može samostalno ni da diše ni da jede niti da pomjeri bilo koji dio tijela, i biva otpušten iz bolnice – jer tu je znanje i mogučnost naših ljekara, sistema stalo.

Arden želi da živi ❗
Arden želi da ozdravi ❗
To je dokazalo njegovo malo krhko tijelo i dokazuje danima I mjesecima.
Nakon mnogo neprospavanih dana i noći, razgovora sa stručnjacima diljem svijeta, pročitanih knjiga, pretraženih stranica, njegovi roditelji nalaze mogućnost lječenja po sličnim i istim dijagnozama i tretmanima djece u Americi.

Inovativno liječenje uz pomoć čistog kisika u Hiperbaričnoj komori. Čisti kisik doziran, stimulira aktivira moždane čelije koje se onda pokreću a samim time se aktiviraju i ostale funkcije tijela, motorika, gutanje, govor, pokret…. Međutim, Arden je ležeći pacijent ne može se transportovati zbog respiratora na koji je priključen ali zato postoji opcija nabavke te iste Hiperbarične komore.

Naš zdravstveni sistem ne poznaje niti refundira troškove nabavke takvog njemu prijeko potrebnog medicinskog aparata a roditelji nemaju dovoljno novca da isti plate. Sve što imaju ili su imali, dali su i daju na nastavak liječnja medikamentima, terapijama itd svjesni da je proces oporavka dugotrajan.

Ukupan iznos koji pokriva troškove kupovine I transporta Hiperbarične komore iz Kine (jer je u Kini najjeftiniji) do luke Poće, te ostalih troškova iznosi 20.075,00 USD tj. 34.817, 81 BAM – kursa današnjeg dana.

Ako ne mogu oni, možemo li mi zajedno.
Možemo li mi Ardenu dati mogućnost da živi, da jednom osjeti ukus hljeba i mlijeka, da glasno kaže mama i tata, da se igra sa svojim vršnjacima, da se prošeta do škole.

Naše Udruženje zajedno sa Vama vjeruje da može i to ćemo zajedno dokazati.

Akciju pokrećemo uz pristanak porodice i u tu svrhu otvoren je i jedinstveni broj za sve operatere u BiH, poseban podračun udruženja i koristimo naš poznati Pay Pal.

➡️ POZVATI MOŽETE JEDINSTVENI BROJ ZA SVE OPERATORE U BiH ☎️ 1️⃣7️⃣7️⃣6️⃣5️⃣ I na taj način donirate 2 KM za Ardena!

✅ Uplatu donacije možete izvršiti I na slijedeće načine:

➡️ Paypall: zajednozanasgrad1@outlook.com – OBAVEZNO NAVESTI : “za malog Ardena”

➡️ Za uplate putem banke iz BiH:

🔸 Nova banka AD Banja Luka –Filijla Mostar
Broj računa: 5550000054613928
◾ Primalac: Udruženje UG Zajedno za naš grad Mostar, Titova 177, 88000 Mostar
◾ Svrha: za Arden Zukanović

➡️ Za uplate putem banke iz inostranstva :

◾Banks name: NOVA BANKA AD Banja Luka, Kralja Alfonsa XIII 37A
78 000 Banja Luka, Bosnia and Herzegovina

◾SWIFT: NOBIBA22
◾IBAN: BA395550000054614898
◾Primalac:
UG ZAJEDNO ZA NAŠ GRAD, Maršala Tita 177, 88000 MOSTAR, BIH
svrha: Pomoć za Ardena Zukanovića

✅ Iznos nije veliki kada se uzme da je oporavak i šansa za život malog djeteta u pitanju.
Pokažimo kao I desetine puta do sada da Zajedno se može mnogo 🤝